maanantai 9. heinäkuuta 2012

Mansikka-juustokakku



Anoppi oli tulossa vierailulle, joten mitäs muutakaan olisin voinut tehdä, kuin leipoa ja näyttää mihin pystyn :D
Kyllä anoppi sitten kehuikin kakkua, joten taisin siinä onnistua :)

Aikani pohdittua päädyin juustokakkuun, ja sitten aloinkin penkomaan netistä ohjeita ja erilaisia koristelu tyylejä.

Kauppareissulla tarttuikin vaikka ja mitä mukaan ja suurinosa koristeluun ostamistani tarvikkeista jäikin käyttämättä, kun päädyin lopulta mansikoiden siivuilla koristeluun :)



Katso juustokakun ohje täältä: juustokakun perus ohje :)

Kuorrute:
Mansikka siivuja
3 liivatetta
3dl vahvaa mehua


1. Aseta liivatteet kylmään veteen 5 minuutin ajaksi
2. Pilko ja asettele mansikat kakun päälle
3. Valmista mehu ja kiehauta se kattilassa
4. Lisää kiehuvaan mehuun liivatteet ja sekoita hyvin
5. Kaada mehu-liivate-seos mansikoiden päälle (mansikka viipaleet saattavat nousta pintaan, mutta jos niitä yrittää painaa takaisin pohjaan, käy niinkuin minulle= täytteestä nousi pieni määrä päällishyytelön pinnalle)
6. Hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia (tai kunnes koet että kuorrute on hyytynyt kokonaan)

7. Irroita vuoka kakun ympäriltä ja nauti :P


Kuvassa näkyykin, kuinka alunperin 3 kerroksisesta kakusta tuli 4 kerroksisen näköinen. Harjottelua siis vielä vaatii, tuo kiilteen saaminen täydellisesti kakun pintaan, makuahan tuo ei onneksi haitannut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti