keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Merkkipäivän kermakakku



Meillä tuli miehen kanssa tänään täyteen 1½-vuotta yhteiseloa, ja mikäs sen mukavampaa kuin tehdä kakku ja sen myötä hieman "juhlistaa" meitä :)

Ensin olin ajatellut että käytän koko keskiviikko päivän kakun tekemiseen, mutta toisin kävi. Jouduinkin siivoamaan sekä tiskaamaan, kun meille oli tulossa vieraita piipahtamaan keskiviikko iltana, mutta eipä tuo nyt haitannut. Kakusta vaan ei tullut juuri sellainen, kuin olisin halunnut, mutta seuraavaan kakkuun käytän sitten enemmän aikaa ja olen paremmalla ajalla luovampi :)

Kakun täytteen piti olla jotain aivan muuta, mitä se sitten loppuen lopuksi tuli olemaan, sekä koristuksien piti olla marsipaanikukkasia sekä hienot pursotukset, mutta plääh... tämä kakku nyt vaan on tällainen tylsä kakku, eihän siitä mihinkään enää pääse :)

Ohje:

4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Riko kananmunat ja mittaa sokerit joukkoon ja aloita sähkövatkaimella vatkaaminen.

Jatka vatkaamista.... seos muuttuu hetken kuluttua paksummaksi.

Seos on valmista, kun sammutat vatkaimen ja nostat vispiläosilla seosta niin, että piirrät valuvalla seoksella seoksen pintaan numeron 8, jos numero jää pinnalle kohokuviolle, on seoksesi valmis.

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe erillisessä astiassa ja sen jälkeen lisää ne siivilän läpi muna-sokeri seoksen joukkoon varovasti puukauhalla nostellen.

Tämän jälkeen taikina on valmis.

Voitele kakkuvuoka, sekä jauhota sen pohja sekä reunat korppujauhoilla.
Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin.

Kakku paistetaan 175- asteisessa uunissa n.35-40minuutin ajan.

Testaa onko kakku valmis siten, että painat hammastikun/ puisen coctail tikun kakun keskelle ja jos tikkuun tarttuu taikinaa, ei kakku ole vielä valmis, jos tikkuun ei jää mitään, olet onnistuneesti saanut kakkupohjasi valmiiksi :)




Kakun täyttäminen sekä koristelu

Halkaisin kakun kahteen osaan sahalaitaisella veitsellä.

Asetin kakun pohja osan takaisin vuokaan ja kostutin sen vahvalla sekamehulla. Sen jälkeen valmistin täytteen ja kun täyte tuli valmiiksi, levitin sen pohjakerroksen päälle, jonka jälkeen asetin kakun päällisosan täytteen päälle ja kostutin.

Täytteenä minulla oli mansikkatäyte.

Koristelemiseen en ajan puutteen vuoksi voinut käyttää paljoa aikaa, joten vatkasin perus vispikerman vaahdoksi ja levitin kermavaahtoa ensin kakun päälle ja tasoitin sen.
Sen jälkeen aloitin pursottamaan kakun reunoja.
Reunojen jälkeen viimeisillä kermavaahdoilla pursotin vielä kakun päälle reunoille ympyrän.

Marsipaanista "taiteilin" laatta sydämen
sekä kaksi pientä ruusua.
Sydämeen kirjoitin meidän etukirjaimet kaupan
koristelugeeleillä.
Pienet violetit sydämet olen myös
tehnyt kaupan koristelugeeleillä.


Kakku ei ollut toivotun lainen koristuksiltaan, mutta maistui silti erittäin hyvälle :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti